dinsdag 31 maart 2015

As we are speaking

Onder het schrijven van het vorige bericht hadden we het hier over in welke tijdszone de Azoren ligt, hoe het zit met tijdsverschil/zomertijd, hoeveel miles het nu nog varen zou zijn, of ze in het donker de haven zouden binnenlopen, of Leanne ons morgen zou bellen.............gaat de telefoon.

Huh, wie belt er nog op dit tijdstip? Leanne mobiel! He, wat.......hoe kan dat nou?
"Zijn jullie er al? dat kan toch nog helemaal niet?" "Nee, we zien land en we hebben weer bereik en iedereen is hyper dat we kunnen bellen".
Wat een verrassing, echt onwijs leuk, en wat fijn om haar weer te spreken!
We willen natuurlijk van alles van haar weten en vragen het hemd van haar lijf, gelukkig vallen de Azoren onder Europees tarief (volgens Leanne) dat scheelt, voordat we het weten zitten we een half uur aan de telefoon.

Het gaat super goed met Leanne, ze heeft het enorm naar haar zin, de tijd gaat ook daar best snel, op zee zijn verveelt niet, elke dag is anders, nu ook wel zin in onderbreking, best drukke dagen, best weinig vrije tijd, het regime aan boord is 7.30 opstaan, 8.00 ontbijten, 9.00-12.00 zelfstudie, 12.00 lunch, 1 uur happy hour (schoonmaken), 1 uur klassikaal les, 16.00-18.00 stage lopen, 18.00 diner, dan vrije tijd afh. van wachtlopen, wachtlopen in blokken van 2 uur tot 2 uur 's nachts (was 24.00 uur maar nu 2.00 uur geworden),  ze eten met z'n allen (behalve diegene die aan dek staan), lekker eten. Groep is leuk, bemanning is aardig, ze slaapt goed, toetsen voorzover gemaakt waren goed gegaan, zelfstudie gaat goed, school is definitief tot inefficiĆ«nt verklaard, stage lopen is leuk, wachtlopen is leuk, kortom alles is leuk! En ze baalt nu al dat ze op de helft van de reis zijn. Over het zeilen zelf hebben we het niet zo gehad, behalve dat ze de hele reis al schuin gaan, dat het lastig is om je zelf staande te houden en dat ze in haar kooi of tegen de wand aan rolt of eruit rolt (hangt wel een net). Ze waren ook best hard gegaan, 13 knopen aangetikt, maar ook de motor paar keer bijgezet, Aonne, de scheikundeleraar moet morgen zijn vliegtuig halen.

Ze moesten op moment van afronden telefoongesprek nog 15 miles varen, met de huidige 5 knopen snelheid zou dat nog 3 uurtjes zijn en blijft mijn vorige vraag nog steeds open:
halen ze 31-03 nog of wordt het 01-04?
We zullen het morgen horen, we hebben afgesproken om te facetimen zodra ze wifi heeft, ze mogen  pas van boord als ze zijn ingeklaard.
O, ja nog een laatste: ze lopen gewoon bij donker de haven binnen, Jeroen de captain, kent de haven. Leanne vind dat wel leuk zei ze, in Sint Maarten moesten ze steeds met de tender naar het vasteland en straks kunnen ze gewoon van boord stappen. O, ja en ze heeft vanavond nog wachtlopen dus hopelijk kan ze het allemaal van dichtbij meemaken, de haven inlopen in donker, aanmeren etc.

Wordt vervolgd, nu lekker slapen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten