donderdag 9 april 2015

Blog van Luuk en Leanne

BLOG VAN LUUK EN LEANNE - Na de leuke wandelingen die we donderdag en vrijdag hebben gemaakt, was het de afgelopen dagen weer tijd voor school. Naast zelfstudie hebben we natuurlijk ook de centrale lessen, die gingen de laatste tijd over bootjes bouwen. We mochten in groepjes ons eigen bootje bouwen met zeil en al. Op woensdag hielden we een race! 
Toevallig lag er een ook een Pools schip met leerlingen in Horta. Daar gingen wij zondagavond op bezoek, we kregen een rondleiding op de boot, die er trouwens heel anders uitzag. Het is namelijk een wat oudere boot. Ook kwamen zij bij ons aan boord. Ze waren erg onder de indruk van ons schip! Het was ook leuk om te leren hoe zij aan boord werken en wat de verschillen zijn met de Wylde Swan.
Deze week kwam ook de Tres Hombres aan, een zeilschip zonder motor. Ze kwamen de haven in varen, dit zag er erg spectaculair uit! Vandaag zijn ze langszij komen liggen. Kijk op: http://fairtransport.eu
Ook ligt er naast ons een mooi houten schip met vriendelijke Noren. Vanavond kwamen ze een presentatie geven over de reis die ze tot nu toe hebben gemaakt, dat was indrukwekkend. We zijn in kleine groepjes bij hen aan boord geweest. Ook van binnen zag het er prachtig uit! We hebben dinsdag zeskamp gespeeld, een erg leuk spel met de taken aan boord en georganiseerd door de crew. Helaas moeten we wel vroeg naar bed!
Luuk en Leanne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten