woensdag 8 april 2015

Op visite

UITWISSELING MET DE POOLSE FREDERIK CHOPIN
Vlakbij de Wylde Swan ligt een ander schoolschip, STV Frederyk Chopin, met een vergelijkbaar ideaal: leerlingen de educatieve zeilreis van hun leven geven. Onze Masterskip docenten hadden geregeld dat wij een kijkje op de Frederyk Chopin mochten nemen, en de Poolse trainees bij ons op de Wylde Swan.
Het eerste wat opviel aan het Poolse schip waren de afmetingen: ze was ongeveer 10 meter langer dan de Wylde Swan. Het dek was vrij groot, deze ruimte werd voor het grootste deel opgevuld met een grote hoeveelheid lijnen. De Poolse trainees moesten zich goed moeten voorbereiden op de reis. Ze moesten de namen en de functie van alle lijnen weten voordat ze aan boord mochten!
Het interieur van de Frederyk Chopin is vrij complex vergeleken met dat van de Wylde Swan. En het was minder goed onderhouden. Het leek een klein beetje op een hotel in het Oostblok. De trainees sliepen met zijn drieën in elke cabine. Gezellig was het zeker, maar het miste het echte groepsgevoel van het grote ruim van de Wylde Swan. Door alle kamertjes en gangetjes was het wel een heel knus schip.
De Polen kwamen de volgende dag een kijkje nemen op de Wylde Swan. De Masterskip-trainees hadden een rondleiding voorbereid. De Polen waren verbaasd over hoe praktisch ons schip was ingedeeld. Na een korte, lichtelijk chaotische rondleiding werd met iedereen de weekoverzichten bekeken, met lekkere snacks en wat te drinken. Het waren twee gezellige avonden en het was leuk om eens goed kennis te maken met een schoolschip uit het buitenland. We zullen ongeveer gelijk opvaren naar het vasteland van Europa.
Deze week kwam ook de Tres Hombres aan op Horta. Ze kwamen de haven in varen zonder motor, dat zag er spectaculair uit! Ze zijn langszij komen liggen bij de Wylde Swan.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten